Dostupni linkovi

U Italiji ostala 22 mlada košarkaša iz BiH


Ilustracija
Ilustracija

"U Italiji su ostala 22 mlada sportaša iz Bosne i Hercegovine koje je epidemiološka kriza zatekla tamo. Radi se o košarkašima koji su preko agencije iz Srbije otišli u Italiju da se nastave školovati i sportski usavršavati", rečeno je u utorak u obraćanju Republičkog štaba za vanredne situacije RS.

"Obratio nam se jedan roditelj u ime grupe roditelja 22 mladih sportista iz BiH od kojih je 10 maloljetnih, a koji su ostali u Italiji. Oni su od prvog dana u izolaciji, na sigurnom su, imaju sve obezbjeđeno i trenutno su dobro", rečeno je na konferenciji.

Kako je navedeno 16 ih je iz Republike Srpske, a šest iz Federacije Bosne i Hercegovine.

"Donijeli smo zaključak kojim Štab RS traži od Savjeta ministara BiH da se angažuje kako bi djeca u ovoj vanrednoj situaciji, stigla kući", dodali su u obraćanju medijima.

Nakon sjednice štaba saopšteno je da je sa radom počela i internet stranica https://koronavirususrpskoj.com/ na kojoj se nalaze sve informacije o stanju u vezi sa brojem oboljelih, a najavljeno je da će svakog dana u 15 časova biti objavljena imena svih koji krše mjere izolacije.

XS
SM
MD
LG