Dostupni linkovi

Zvaničnik u Lombardiji: Vidimo svetlo na kraju tunela


Zvaničnici kažu da je u Italiji drugi dan uzastopno zabeleženo smanjenje porasta broja zaraženih korona virusom.

Podaci koje je danas objavila Služba za civilnu zaštitu pokazuju da je registrovano 4.789 novih slučajeva što je za 700 manje u odnosu na dan ranije.

Broj umrlih takođe je opao u odnosu na juče: danas 602 ljudi, juče 651, a subotu 793, što je drugi dan zaredom da je broj žrtava u opadanju, saopšteno je iz Civilne zaštite. Do sada je preminulo 6.077 lica.

Ovo je nakon prošlog četvrtka najmanji broj umrlih u danu, što sugeriše trend smanjenja.

I današnje povećanje broja zaraženih od osam odsto – na 63.927 - najmanje je od 21. februara. U nedelju je povećano za 10.4 procenta, a pre dve sedmice dnevni rast je dostizao 20 odsto.

Povećan je i broj oporavljenih u ponedeljak za skoro 6 procenata, na 7.432.

Danas se može potvrditi pozitivan trend, kazao je Đulio Galjera, komesar za zdravlje u Lombardiji, najviše pogođenoj regiji virusom korona.

"Juče smo bili umereno optimistični. Rekli smo kako se trend popravlja. Još nije vreme za proglašavanje pobede, već da se fokusiramo još više nego ikada do sada, ali vidimo svetlo na kraju tunela", rekao je Galjera.

U Lombardiji je zaraženo 28.761 lice dok je preminulo 3.776. Istovremeno, oporavilo se 6.075 osoba. Galjera je kazao da je u Lombardiji smanjen broj hospitalizovanih pacijenata za 200, što se prvi put desilo od izbijanja epidemije pre mesec dana.

XS
SM
MD
LG