Dostupni linkovi

Šarović: Ne kupujte helikopter Vladi RS, uložite novac u zdravstvo


Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović izjavio je da je u Republici Srpskoj neophodno obustaviti sve javne nabavke, za koje je u ovoj godini planirano nekoliko stotina miliona konvertibilnih maraka.

"Nužno je i hitno odustati od kupovine vladinog helikoptera i taj novac, kao i novac planiran za javne nabavke usmeriti u zdravstveni sektor, uključujući i povećanje plata zdravstvenim radnicima koji u ovom trenutku biju velike bitke", naveo je Šarović.

On je ocenio da poslednje mere Vlade RS za reprogramiranje kredita i odlaganje plaćanja poreskih obaveza, nisu dovoljne privredi i da neće zaustaviti ekonomsko posustajanje i skoro izvestan pad javnih prihoda.

"Evidentno je da će se zbog nedovoljne ekonomske aktivnosti smanjiti budžetski prihodi što će dovesti do gubitka velikog broja radnih mesta", ocenio je predsednik SDS-a, saopšteno je iz ove stranke.

Prema njegovim rečima, za borbu protiv epidemije korona virusa u RS i treba obezbediti mnogo novca, koji može da dođe ne samo iz kredita, već, pre svega, iz domaćih privrednih aktivnosti.

Šarović je upozorio da ako se to ne desi, RS je u opasnosti da pukne celi zdravstveni sektor, kao što se to već desilo u nekim zemljama, ekonomski mnogo jačim.

XS
SM
MD
LG