Dostupni linkovi

Cvijanović: U RS uskoro dolaze testovi za korona virus


‘’U Republiku Srpsku treba da stigne 25 hiljada testova za utvrđivanje prisustva korona virusa kako bi se se omogućila stabilnija provjera zdravstvenog stanja stanovništva,’’ kazala je predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović u svom redovnom obraćanju javnosti otkako su uvedene vanredne mjere u borbi protiv korona virusa.

Cvijanović je izrazila zabrinutost za privredu koja je pogođena novonastalom situacijom, te ocijenila da se još uvijek ne mogu sagledati posljedice koje će korona virus ostaviti na privrednu aktivnost u zemlji ali je istakla da će Vlada uskoro donijeti set mjera za suzbijanje negativnih efekata.

‘’Vlada radi na pripremi mjera za podršku privredi i zaštiti radnika i ohrabrujem nastavak razgovora sa našim socijalnim partnerima. Posebno je važno da u ovom stanju naši građani i poslovni subjekti koji nisu u stanju da redovno izmiruju svoje obaveze dobiju tromjesečni moratorij na otplatu rata kredita", istakla je Cvijanović.

Cvijanović se u svom obraćanju posebno zahvalila zdravstvenim radnicima u ovom entitetu na upravljanju aktuelnom krizom te se zahvalila i Srbiji na najavljenoj pomoći.

XS
SM
MD
LG