Dostupni linkovi

Zagreb: U zemljotresu povrijeđeno 27 ljudi, povećan broj zaraženih


Zagreb: Najjači zemljotres u proteklih 140 godina
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:21 0:00

Zagreb: Najjači zemljotres u proteklih 140 godina

Ukupno je 27 građana povrijeđeno u potresu koji je pogodio Zagreb 21. ožujka u 6:24 ujutro, izvijestio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Od toga je 18 teže, a 12 je hospitalizirano. Teško ranjena djevojčica i dalje je kritično.

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da je od nedjelje u 16 sati 52 nova zaražena, tako da je ukupna brojka 306.

Najmanje je 250 objekata je oštećeno u potresu, 36 pacijenata iz Bolnice za plućne bolesti na Jordanovcu je premješteno u druge bolnice, kao i pacijenti sa ortopedije iz Kliničke bolnice Zagreb.

Od danas, 23. marta, vrijedi zabrana napuštanja boravišta i prebivališta.

Jučer je stigao avionom Croatia Airlinesa drugi dio donacije medicinske opreme vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata teške ukupno 11,5 tona.

Dio Zagrepčana je jučer zbog potresa otišao prema Kvarneru i otocima u vikendice. Vlasti primorsko-goranske županije su ih popisale kako bi imale evidenciju. Ministar Božinovoć kazao je kako se ne radi o tako velikom broju, i pozvao ih da se vrate jer - kaže - u malim otočkim sredinama neće moći dobiti primjerenu zdravstvenu zaštitu kao u Zagrebu.

Testiranje na korona virus provodi se u četiri laboratorija u Zagrebu, u Rijeci i Osijeku. U Splitu je testiranje u eksperimentalnoj fazi

XS
SM
MD
LG