Dostupni linkovi

Rolan Garos odložen, Olimpijada i dalje u igri


Međunarodni olimpijski komitet (IOC) je saopštio u utorak da je i dalje “potpuno posvećen” održavanja Olimpijskih igara u Tokiju predviđenih za kraj jula, bez obzira na širenje korona virusa po celoj planeti.

MOK navodi da "za sada neće biti donete nikakve drastične odluke" kada je reč o Olimpijskim igrama u Tokiju, uprkos pandemiji korona virusa.

Nakon razgovora sa međunarodnim sportskim savezima, MOK je saopštio da ostaje potpuno posvećen Igrama u Tokiju i da bi "bilo kakve spekulacije u ovom trenutku bile kontraproduktivne".

"MOK ohrabruje sve sportiste da nastave sa pripremama za Olimpijske igre u Tokiju najbolje što mogu", navodi se u saopštenju koje je izdato istog dana kada je Evropska fudbalska unija odlučila da zbog pandemije korona virusa odloži Evropsko prvenstvo za godinu dana.

Do sada je 57 odsto sportista ispunilo normu za Igre u Tokiju.

"Za preostalih 43 odsto mesta, MOK će sarađivati sa međunarodnim federacijama kako bi se izvršile neophodne i praktične promene u sistemu kvalifikacija", navodi se u saopštenju.

Olimpijske igre u Tokiju trebalo bi da se održe od 24. jula do 9. avgusta.

"Uvereni smo da će mere koje preduzimaju zemlje širom sveta pomoći da se obuzda situacija sa korona virusom", dodaje se u saopštenju MOK-a.

Istovremeno, Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu odloženo je za septembar zbog pandemije korona virusa, potvrdili su danas organizatori.

Drugi gren slem turnir u sezoni, koji je trebalo da počne 24. maja, igraće se od 20. septembra do 4. oktobra.

"Ceo svet je pogođen zdravstvenom krizom povezanom sa korona virusom i kako bismo garantovali zdravlje i bezbednost svih koji su uključeni u pripremu turnira, Teniski savez Francuske odlučio je da ovogodišnje izdanje Rolan Garosa bude održano od 20. septembra do 4. oktobra", navodi se u saopštenju.

Rolan Garos bi tako, teoretski, počeo samo nedelju dana nakon finala u muškom singlu na Otvorenom prvenstvu SAD.

XS
SM
MD
LG