Dostupni linkovi

Incko: Ohrabrujuće da BiH može funkcionisati u teškim uslovima


Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko
Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, Valentin Inzko, u potpunosti podržava koordinirane aktivnosti svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini koje imaju za cilj prevenciju daljeg širenja virusa COVID-19 u BiH, saopšteno je ih OHR-a.

Navodi se i da je visoki predstavnik uvjeren da će vlasti preduzeti dodatne mjere, te dodatno pojačati saradnju i koordinaciju ukoliko to bude zahtijevala situacija na terenu.

„Ohrabrujuće je vidjeti da sve razine vlasti – državne, entitetske, kantonalne i općinske, od državnog Predsjedništva i Vijeća ministara naniže – preduzimaju preventivne mjere kako bi se zaustavilo širenje virusa COVID-19 i održalo zdravlje stanovništva. Brza reakcija i koordiniran pristup svih nivoa vlasti su od suštinskog značaja za zaštitu građana i nošenje sa epidemijom. Ohrabrujuće je vidjeti da država može funkcionisati u izuzetno teškim uslovima, te da političari stavljaju interes građana na prvo mjesto. Sada je vrijeme da se razmirice ostave po strani i da se zemlja održava potpuno funkcionalnom“, rekao je visoki predstavnik u saopštenju za javnost.

Incko je pozvao sve građane da se ponašaju odgovorno, te da se strogo pridržavaju smjernica i uputa koje dobijaju od nadležnih institucija kako bi zaštitili sebe, svoje porodice, te najugroženije kategorije stanovništva.

XS
SM
MD
LG