Dostupni linkovi

Ugostiteljski i drugi objekti u Banja Luci zatvoreni do 23. marta


Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke
Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke

Svi ugostiteljski objekti u Banjoj Luci biće zatvoreni do ponedjeljka 23. marta, rekao je u nedjelju gradonačelnik tog grada Igor Radojičić, nakon sastanka gradskog Štaba za vanredne situacije.

Pored ugostiteljskih objekata, sve prodavnice, osim onih sa osnovnom robom potrebnom za život, zatvaraju se do 23. marta. Također, sve uslužne djelatnosti, osim taksi službe biće do tada zatvorene.

Ove mjere, kako je saopštio, vezane su za spiječavanje kontakata među građanima, a kako bi se spriječilo širenje korona virusa.

Javne kuhinje mogu raditi "preko šaltera" uz maksimalne mjere higijene, a isto važi i za apoteke. Hoteli, hosteli i objekti za smještaj mogu pružati usluge, ali samo za goste svojih objekata.

"Naredba stupa na snagu odmah", rekao je Radojičić.

U Banja Luci je, prema njegovim riječima, trenutno pod nadzorom 750 osoba koje su na jedan ili drugi način bile u kontaktu sa zaraženim osobama u ovom gradu.

U tom gradu registrovano je 18 slučajeva zaraze korona virusom, a riječ je uglavnom o osobama koje su bile u Italiji i koje su bile njihovi direktni kontakti. Dvije posljednje zaražene osobe imale su puno kontakata, rekao je gradonačelnik Banja Luke i ta činjenica najviše. kako kaže, brine nadležne organe.

U Bosni i Hercegovini su do nedjelje potvrđena 24 slučaja zaraze.

XS
SM
MD
LG