Dostupni linkovi

Brazilski zvaničnik koji se sreo sa Trumpom ima korona virus


Američki predsjednik Donald Trump i brazilski predsjednik Jair Bolsonaro tokom njegove posjete Bijeloj kući, 19. marta 2019.

Brazilski zvaničnik koji je prisustvovao događaju sa američkim predsjednikom Donaldom Trumpom pozitivan je na korona virus. On se nalazio u pratnji brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara.

Iz kancelarije brazilskog predsjednika su potvrdili da je njegov šef za odnose sa javnošću Fabio Vajngarten pozitivan na virus i da se preduzimaju mjere za zaštitu zdravlja predsjednika Bolsonara.

Brazilska delegacija je u subotu bila u Trumpovom odmaralištu Mar-a-Lago, a oboljeli zvanilnik se fotografisao kraj Trampa, dok je uz oba predsjednika bio tokom razgovora. Zaraženi Vajngarten je u samoizolaciji kod kuće, navodi se u saopštenju.

Iz Bijele kuće su saopštili da Trump ne planira testiranje niti odlazak u samoizolaciju.

“Predsjednik kao i potpredsjednik su imali minimalnu interakciju sa osobom koja je testirana pozitivno te nema potrebe da budu sada testirani”, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Stephanie Grisham, prenosi AP.

Sastanak kojem je prisustvovao Vajngarten i Trump, također je uključivao kćerku američkog predsjednika Ivanku Trump, njenog supruga Jareda Kushnera, Trumpovog ličnog advokata Rudija Giulijanija, kao i potpredsjednika Mike Pencea.

“Večerali smo na Floridi u Mar-a-Lago sa cijelom delegacijom. Ne znam da li je šef za odnose sa javnošću bio tamo, ali nismo radili ništa neobično”, rekao je Trump novinarima u Ovalnom uredu u četvrtak.

XS
SM
MD
LG