Dostupni linkovi

Hrvatska poslala četiri policajca na grčku granicu


Grčka granica
Grčka granica

U sklopu zajedničke operacije FRONTEX-a „Rapid Border Intervention 2020“ četiri hrvatska policijska službenika upućena su u Grčku gdje će biti angažirani na poslovima zaštite državne granice, priopćilo je ravnateljstvo policije MUP-a RH.

Oni su odabrani temeljem svog ranijeg iskustva na poslovima zaštite državne granice, poznavanja engleskog jezika te izvrsne psihofizičke spreme.

U priopćenju se podsjeća da je hitna intervencija na granici u Grčkoj pokrenuta je odlukom FRONTEX-a (Europske agencije za graničnu i obalnu stražu), temeljem zahtjeva Grčke i sukladno odredbama Uredbe o graničnoj i obalnoj straži.

Ova operacija započinje 11. ožujka 2020. godine i završava 6. svibnja 2020. Područje zajedničke hitne operacije je grčko-turska kopnena granica, gdje će biti upućeno ukupno 100 policijskih službenika iz zemalja članica Unije.

Njihov boravak planiran je do 8. travnja 2020. godine, kada će biti upućena sljedeća rotacija policijskih službenika koji će ondje boraviti do planiranog završetka operacije u svibnju. Prema najavama, ovisno o okolnostima na grčko-turskoj granici, zatim logističko-tehničkim kapacitetima na tom području te traženjima Grčke, postoji mogućnost produljenja trajanja operacije kao i proširenja kontingenta policijskih službenika koji sudjeluju u ispomoći, navodi se u priopćenju hrvatske policije.

XS
SM
MD
LG