Dostupni linkovi

U Specijalnom tužilaštvu Crne Gore saslušanje za međunarodni šverc kokaina


Milivoje Katnić
Milivoje Katnić

U Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) u Podgorici u toku je saslušanje povezano sa međunarodnim švercom kokaina.

Vijestima je je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić potvrdio da se radi o saslusanjima u vezi sa zapljenom kokaina u Arubi kod Venecuele.

Radiju Slobodna Evropa u Specijalnom tužilaštvu nijesu ni demantovali niti potvrdili da su saslušanja vezana upravo za ovaj slučaj i najavili za srijedu (11. marta) pres konferenciju Tužilaštva i policije.

Više od pet tona kokaina zaplijenjeno je 26. februara na teretnjaku Aressa, u vodama Arube, u južnom Karipskom moru. Uhapšeno je 11 crnogorskih državljana koji su bili članovi posade broda.

Njih su uhapsili pripadnici Mornarice Holandije, nakon što im je dojavljeno da je droga na brodu.

Akcija hapšenja je realizovana na osnovu informacija crnogorske Uprave policije, koje je uputila partnerskim službama Velike Britanije, a realizovana je u vodama Venecuele, u Arubi.

Tada je iz Uprave policije Crne Gore saopšteno da je brod Aressa lociran i opserviran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka.

"Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain ubačen na Aressu, Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres", kazali su iz policije.

XS
SM
MD
LG