Dostupni linkovi

U Hrvatskoj 13. slučaj zaraze korona virusom


U Hrvatskoj je potvrđen 13. slučaj zaraze korona virusom, a uvedene su i strože mere za suzbijanje njenog širenja, objavljeno je u Zagrebu.

Strože mere podrazumevaju obavezni 14-dnevni karantin za sve strance koji dolaze iz područja koja su žarišta zaraze i odlaganje skupova na kojima učestvuje više od 1.000 ljudi.

Hrvatski Štab civilne zaštite saopštio je da novooboleli hrvatski državljanin radi u Italiji i da je na njegovom radnom mestu identifikovano više obolelih. On je smešten u bolnicu u Puli, a hrvatski mediji navode da je iz Labina.

Uz njega, još je petoro obolelih u Rijeci, četvoro u Varaždinu i troje u Zagrebu.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske i predsednik Štaba civilne zaštite Davor Božinović, koji je novinarima predstavio nove mere za jačanje kontrole širenja korona virusa, rekao je da će hrvatski državljani koji dolaze iz zemalja gde je u većoj meri prisutan korona virus, dobiti rešenja o samoizolaciji i preporučio građanima da ne odlaze u ta područja.

Prema novim merama, u dvonedeljni karantin moraće stranci koji u Hrvatsku dolaze iz kineske provincije Hubej, gde se virus pojavio, iz delova Italije u kojima je žarište zaraze, ali i iz nemačkog okruga Hajnsberg, iz južnokorejskog grada Daegu i provincije Čeongdo i iz Irana.

Ukoliko odbiju da budu u karantinu, stranci će biti vraćeni u zemlje iz kojih dolaze.

XS
SM
MD
LG