Dostupni linkovi

Italija: Broj preminulih povećan za skoro četvrtinu na 463


Broj preminulih od korona virusa u Italiji dostigao je u ponedeljak 463, što je povećanje za 97, odnosno 26.5 odsto. Doduše, to je sporiji rast nego prethodnog dana, prenosi Rojters.

Broj umrlih od virusa korona u severnom regionu Lombardija povećam je tokom prethodnog dana na 333 sa 267.

Lombarija je epicentar zaraze u ovoj zemlji.

Istovremeno, registrovano je 9.172 zaražene osobe ili 24 procenta više nego prethodnog dana, što je najveća stopa rasta u jednom danu, otkako je otkriven prvi slučaj 21. februara.

Zdravstvene vlasti su saopštile da se od prvobitno inficiranih 724 osobe oporavilo, u odnosu na 622 prethodnog dana. S druge strane, 733 lica je u intenzivnoj nezi za razliku od 650 dan ranije.

Italija je najugroženija zemlja u Evropi kada se radi o širenju nove zaraze Kovid-19, koja se prvobitno počela širiti u Kini krajem prošle godine.

Vlada je zvaničnim ukazom naredila građanima da međusobno drže odstojanje dužine najmanje jedne ruke i obavestila kafiće i restorane da mogu da ostanu otvoreni samo ako mogu da garantuju da je udaljenost među posetiocima jedan metar.

Vlada razmatra pružanje državnih garancija bankama i moratorijum na isplatu dugova firmi i domaćinstava da bi ublažila ekonomske posledice epidemije.

Banke su počele da odobravaju dužnicima grejs periode zboga aktuelne krize.

Pored Lombardije, pod blokadom zbog epidemije su delovi susednog Veneta, Pijemonta i Emilije-Romanje.



XS
SM
MD
LG