Dostupni linkovi

Zvaničnici: Nema pogoršanja epidemiološke situacije u Banjaluci


Za 11 osoba prošao je četrnaestodnevni nadzor, a 43 lica su u kućnoj izolaciji, kažu nadležni
Za 11 osoba prošao je četrnaestodnevni nadzor, a 43 lica su u kućnoj izolaciji, kažu nadležni

Od korona virusa u Republici Srpskoj, jednoj od dva bosanskohercegovačka entiteta, trenutno su zaražene tri osobe, a pod zdravstvenim nadzorom je 117 lica. Za 11 osoba prošao je četrnaestodnevni nadzor, a 43 lica su u kućnoj izolaciji saopštila je na konferenciji za novinare poslije sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije u Banjaluci direktorica Doma zdravlja Banjaluka, Nevena Todorović.

Todorović je istakla kako je u subotu jedan pacijent sa kliničkom slikom repiratorne infekcije prevezen u Univerzitetski klinički centar i da je njegovo stanje stabilno.

"Radi se dodatna dijagnostika, odnosno testiranje na virus korona, jer je riječ o pacijentu koji je došao iz Italije", kazala je Todorović.

Da nema pogoršanja epidemiološke situacije u Banjaluci kada je u pitanju zaraza korona virusom, potvrdio je i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Radojičić je na konferenciji za novinare istakao da u ovom momentu nema potrebe za obustavom bilo kojih javnih događaja u gradu, te da će u ponedjeljak biti nastavljena nastava u Osnovnoj školi "Branko Ćopić", osim za odjeljenje koje pohađa zaraženi učenik.

Naveo je i da su svi oboljeli, prema informacijama kojima raspolažu, u dobrom stanju i da nadležni ljekari razmišljaju o njihovom brzom puštanju kući, ali u skladu sa medicinskim propisima da ne bi nekog drugog ugrozili.

Sve službe sposobne su da prate situaciju, rečeno je na ores konferenciji, te su pozvali na sprovođenje mjera prevencije.

XS
SM
MD
LG