Dostupni linkovi

Ronaldinho priveden u Paragvaju zbog lažne putovnice


Ronaldinho, fotoarhiv
Ronaldinho, fotoarhiv

Bivši brazilski nogometaš Ronaldinho i njegov brat privedeni su 6. ožujka u Paragvaju zbog navodnog korištenja lažnih putovnica za ulazak u tu zemlju.

Tužitelji kažu kako su im dali lažna dokumenta prilikom slijetanja u glavni grad Asuncion.

Obojica su odvedena na ispitivanje i policija je pretražila njihov hotel.

Oni negiraju da učinili išta loše i smatraju da su putovnice ljubazna gesta.

U srpnju 2019. ovom svjetskom nogometašu, kako se prenosi u medijima, oduzete su brazilske i španjolske putovnice zbog neplaćenog poreza i neplaćanja novčanih kazni zbog ilegalne gradnje u prirodnom rezervatu u Brazilu.

"Poštujem njegovu sportsku popularnost, ali zakon se također mora poštivati. Bez obzira tko ste, zakon se i dalje primjenjuje", rekao je paragvajski ministar unutarnjih poslova Euclides Acevedo.

Tridesetdevetogodišnji nogometaš je otputovao u Paragvaj kako bi promovirao knjigu i kampanju za djecu s teškoćama u razvoju.

Ronaldinho je 2004. i 2005. godine bio svjetski igrač i postigao je vrhunac u karijeri kod španjolskog velikana Barcelone. Osvojio je Svjetski kup za Brazil 2002. godine, zajedno s kolegama megazvijezdama, napadačima Ronaldom i Rivaldom.

Neto vrijednost Ronaldinha procjenjuje se na oko 90 milijuna dolara, a navodno će naplatiti više od 170.000 dolara za jednu promoviranu objavu na Instagramu.

XS
SM
MD
LG