Dostupni linkovi

Predsednica Skupštine Srbije raspisala lokalne izbore za 26. april


Maja Gojković
Maja Gojković

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Srbiji za 26. april ove godine.

Kako je rekla, ova odluka se ne odnosi na skupštine gradova u kojima su održani vanredni izbori.

Gojković je pozvala građane da iskoriste svoje pravo i izađu na redovne izbore gde će, kako je rekla, imati priliku da svojim glasom u demokratskom izbornom procesu odluče o budućnosti njihovih lokalnih samouprava i o njihovom daljem razvoju.

"Pratite programe svih kandidata i izaberite svojim glasom one koji će odgovornom i ozbiljnom politikom moći da unaprede vaš i život vaših porodica. Pozivam i sve kandidate da se nadmeću za podršku građana dobrim programima, da ponude svoje vizije razvoja gradova i da se u kampanji uzdrže od govora mržnje", naglasila je.

Poručila je da sve učesnike poziva da se bore za naklonost birača odgovornošću i fer kampanjom i pozvala sve da poštuju demokratski iskazanu volju građana.

Rokovi za pripremu i održavanje izbora počinju da teku od dana stupanja na snagu ove odluke, a odluka o raspisivanju izbora stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku.

XS
SM
MD
LG