Dostupni linkovi

Skijaši pomogli decu obolelu od raka 


Humanitarna skijaška trka na Kopaoniku, 29 februar 2020.
Humanitarna skijaška trka na Kopaoniku, 29 februar 2020.

U humanitarnoj skijaškoj trci na Kopaoniku prikupljeno je 800.000 dinara (6.806 evra) za izgradnju i opremanje Roditeljske kuće u Beogradu potrebne u lečenju dece obolele od raka, saopštila su Skijališta Srbije.

U takmičenju pod sloganom "Zagrli snažno!" na stazi Karaman greben učestvovalo je više od 100 skijaša.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR, koje je zajedno sa Skijalištima organizovalo humanitarnu trku, prošle godine započelo je projekat nove Roditeljske kuće u kojoj će porodicama iz Srbije čija deca se leče u glavnom gradu biti omogućen besplatan smeštaj.

"Kapaciteti koje NURDOR ima u tri Roditeljske kuće su 13 porodica i to nije dovoljno da zbrinemo sve koji imaju potrebu za smeštajem u Beogradu za vreme lečenja deteta. Pravimo još jednu jer mnogi roditelji nisu u materijalnoj mogućnosti da detetu i sebi obezbede dugotrajan boravak u Beogradu, s obzirom da lečenje malignih bolesti ne traje kraće od godinu dana", rekla je Zorica Manojlović, član NURDOR-a.

Od 2003. godine akcijama NURDOR-a za poboljšanje uslova za život i lečenje dece inicirano je i realizovano više velikih projekata: šest rehabilitacionih kampova godišnje, pet Roditeljskih kuća u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, izgradnja novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, nedeljne radionice psiho-socijalne podrške za decu i roditelje, kao i edukacija volontera, roditelja i medicinskog osoblja.

Šetnjom za pomoć oboleloj deci
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:37 0:00

XS
SM
MD
LG