Dostupni linkovi

Delegacija MMF-a u Beogradu


Oznaka Međunarodnog monetarnog fonda
Oznaka Međunarodnog monetarnog fonda

Ministar finansija Siniša Mali razgovaraće danas, 24. marta, s delegacijom Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju predvodi Jan Kes Martejn, o makroekonomskim kretanjima i reformama u Srbiji.

Tema sastanaka biće napredak u dogovorenim reformama u okviru programa saradnje uz podršku Instrumenta za koordinaciju politike (Policy Coordination Instrument - PCI), koji je MMF odobrio Srbiji jula 2018. godine na period od 30 meseci.

U okviru planiranih mera, posebno su važni reforma poreske administracije i reforme u javnom sektoru, fiskalna pravila, kao i upravljanje javnim investicijama i državnim preduzećima.

Cilj programa sa MMF-om je održžavanje makroekonomske i finansijske stabilnosti i nastavak strukturnih i institucionalnih reformi za podsticanje bržžeg i sveobuhvatnog rasta, stvaranja novih radnih mesta i poboljššanja žživotnog standarda.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda boraviće u Srbiji do 28. februara, a predvidjeni su sastanci s predstavnicima Ministarstva finansija i Narodne banke Srbije.

XS
SM
MD
LG