Dostupni linkovi

Državljani Srbije vraćaju se iz karantina u Francuskoj, na kruzeru u Japanu 355 zaraženih


Zdravstveni radnici u zaštitinim odelima kod kruzera Dajmond princes
Zdravstveni radnici u zaštitinim odelima kod kruzera Dajmond princes

Četvorica državljana Srbije, koji su evakuisani iz Vuhana u Francusku, gde su proveli dve nedelje u karantinu, posle podne se vraćaju kući, javlja Radio televizija Srbije. Četrnaest državljana Srbije nalazi se i dalje na kruzeru "Dajmond princes" u Japanu, na kom je 355 zaraženih.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je, u saradnji sa francuskim vlastima, organizovalo povratak četvorice državljana Srbije iz Eks-on-Provansa, u blizini Marselja. Utvrđeno je da oni nisu zaraženi.

Reporter RTS-a sa lica mesta kaže da će oni danas autobusima biti transportovani od trenažnog centra za francuske vatrogasce do aerodroma, odakle će redovnim civilnim letovima biti vraćeni u svoje zemlje.

Posle podne će iz Marselja poleteti avion sa državljanima Srbije.

Stefan Vojnić, jedan od Srba koji se nalazi u karantinu, rekao je ranije da su uslovi bili dobri, ali da je kretanje ograničeno na 150 metara u parku i na zajednički prostor za obroke.

Inače, juče je zabeležen i prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Evropi, i to upravo u Francuskoj. Preminuo je kineski turista.

U međuvremenu, 14 državljana Srbije je i dalje na brodu "Dajmond princes" u Jokohami. Od oko 3.500 ljudi na brodu, njih 355 je zaraženo.

Dvanaest državljana Srbije radi, i niko od njih nije zaražen.

Inače, krenula je evakuacija starih i onih putnika koji imaju kabine bez prostora i terasa, uglavnom američkih i izraaelskih putnika.

XS
SM
MD
LG