Dostupni linkovi

Pompeo čestitao Srbiji Dan državnosti


Majk Pompeo
Majk Pompeo

Državni sekretar SAD, Majk Pompeo, uputio je Srbiji čestitku povodom Dana državnosti, 15. februara.

"Sjedinjene Države i Srbija imaju dugu istoriju saradnje i angažovanja. Naše zemlje stajale su rame uz rame u dva svetska rata i Sjedinjene Države dugo podržavaju integraciju Srbije u Evropu", kaže se u čestitki.

Pompeo nastavlja da su mnogi istaknuti američki Srbi učinili značajne doprinose ne samo američkom društvu, već celom svetu i da to nastavljaju da čine i danas.

"Sjedinjene Države veoma cene svoje odnose sa Srbijom i dele viziju demokratske Srbije napredne ekonomije, u miru sa svojim susedima i potpuno integrisane u Evropu. Ostajemo posvećeni podršci koju pružamo vašem putu ka pristupanju Evropskoj uniji", poručuje državni sekretar i nastavlja:

"Ohrabreni smo nedavnim događajima koji signaliziraju pomak ka olakšavanju investicija, turizma, trgovinskih i odnosa ljudi sa ljudima Kosova i optimistični smo da će Srbija i Kosovo napraviti dalji napredak u normalizaciji odnosa u bliskoj budućnosti."

Na kraju se iznosi uverenje da će ova godina stvoriti prilike za dalje osnaživanje veza između Srbije i Sjedinjenih Država i započinjanje "nove uzbuljive faze u našim odnosima".

XS
SM
MD
LG