Dostupni linkovi

Makronov kandidat za gradonačelnika Pariza povukao se iz trke


Francuski predsednik Emanuel Makron
Francuski predsednik Emanuel Makron

Bivši portparol francuske vlade Benžamen Grivo danas je iznenada odlučio da odustane od trke za gradonačlnika Pariza, čime je naneo udarac predsedniku Francuske Emanuelu Makronu.

Grivo, kandidat Makronove stranke Republika u pokretu, povukao se posle medijskih navoda da je na internetu objavljen kompromitujući snimak Grivoa.

Njegovim povlačenjem Makronova stranka ostala je bez kandidata za gradonačelnika Pariza na lokalnim izborima u martu.

Grivo je jutros smrknutog lica objavio da odustaje od kandidature, rekavši da je bio meta "gnusnih napada" na internetu i društvenim mrežama.

Kontroverzni ruski umetnik Pjotr Pavlenski, poznat po šokantnim, politički motivisanim performansima, navodno je preuzeo odgovornost za video klip koji je očigledno doveo do povlačenja Grivoa.

Pariski list Liberasijon objavio je da ih je Pavlenski sinoć nazvao i rekao da je dobio snimak od neimenovanog izvora koji je bio u vezi s Grivoom.

Liberasion je preneo reči Pavlenskog da je želeo da pokaže "licemerje" Grivoa.

"On je neko ko uvek ističe porodične vrednosti, ko govori da želi da bude gradonačelnik porodica i uvek navodi kao primer svoje žene i dece. Ali ponaša se suprotno", rekao je Pavlenski za Liberasion.

XS
SM
MD
LG