Dostupni linkovi

Dvanaest osoba uhapšeno u Republici Srpskoj u akciji 'Maglić'


Dvanaest osoba je uhapšeno na području Republike Srpske zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ i „nesavjestan rad u službi“, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS).

Uhapšene osobe sumnjiče se da su navedena krivična djela počinili u periodu do 2010. do 2020. godine, na način da su zatvorenicima u Kazneno -popravnom zavodu Foča omogućili razne nezakonite pogodnosti.

Tokom akcije pod nazivom 'Maglić' urađen je pretres na 28 lokacija na područje Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja.

„Pronađena je dokumentacija koja dokazuje postojanje navedenih krivičnih djela, veća količina novca, oružje, municija, minsko-eksplozivna sredstva i druge predmete koji se mogu dovesti u vezi sa navednim krivičnim djelima“, saopšteno je iz MUP-a RS.

Kako je u srijedu ujutro rečeno za Radio Slobodna Evropa izvršen je pretres i kazneno-popravnih zavoda Foča i Trebinje, za šta su angažovani pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a Republike Srpske.

Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje

XS
SM
MD
LG