Dostupni linkovi

Japan: Broj oboljelih na kruzeru 175


Policajci u zaštitnoj opremi ulaze na kruzer Diamond Princess(Dajmond Princez) kako bi prebacili pacijenta u bolnicu nakon što je brod stigao na terminal Daikoku u Jokohami, Japan, 7.februar 2020.

Još 39 ljudi bilo je pozitivno na testu virusa korona na kruzeru "Dajmond princes" u Japanu, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 175, a među njima je i jedan oficir u karantinu, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja, javlja Rojters.

Brod je stavljen u karantin na dvije sedmice po dolasku u Jokohamu, južno od Tokija, 3. februara, nakon što je jedan čovjek koji se iskrcao u Hongkongu dobio dijagnozu da je zaražen.

Ministarstvo je saopštilo da se i dalje vrše testovi na ostalim ljudima na brodu i da će rezultati biti objavljeni naknadno.

Na kruzeru se nalazi oko 3.700 ljudi. Brod ima posadu od 1.100 osoba, a putnički kapacitet mu je 2.670 ljudi.

Među novim slučajevima zaraze su 29 putnika i 10 članova posade.

Ministar zdravlja Kacunobu Kato rekao je da su četiri osobe u teškom stanju. Deset novih oboljelih su Japanci, a ostali su iz 11 zemalja.

Ljude koji budu pozitivni na testu odvode sa broda u bolnicu.

Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je juče da je oboljenje koje izaziva novi virus zvanično dobilo ime Kovid-19. Virus korona je oznaka za grupu virusa kojoj on pripada, a ne za najnoviji soj koji se pojavio u Kini.

XS
SM
MD
LG