Dostupni linkovi

Nemačka poklonila policiji Srbije 27 vozila vrednih pola miliona evra


Vozila policije Srbije, ilustrativna fotografija
Vozila policije Srbije, ilustrativna fotografija

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potpisao je sa ambasadorom Nemačke Tomasom Šibom sporazum o donaciji 27 vozila za policiju Srbije.

Šib je rekao da je vrednost donacije pola miliona evra, a da je saradnja policija Nemačke i Srbije veoma važna i da značajno doprinosi na putu Srbije ka EU.

"Kako Srbija tako i EU se suočava sa velikim izazovima organizovanog kriminala i nelegalnih migracija, tim je važnije da policije efikasno sarađuju, a važno je da tu saradnju nastavimo i ubuduće", kazao je Šib.

Od 27 policijskih vozila iz donacije Nemačke 17 je namenjeno graničnoj policiji, rečeno je posle potpisivanja sporazuma o primopredaji, u Palati Srbija u Beogradu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je donacija nemačke savezne policije, koja osim vozila uključuje i uređaje za prepoznavanje falsifikovanih isprava „potvrda dobre saradnje policija dve zemlje, pre svega u cilju suzbijanja organizovanog kriminala i ilegalnih migracija“.

Stefanović je rekao i da je tokom prošle godine u saradnji dve policije zaplenjeno 303 kilograma narkotika, pet laboratorija i deset kilograma amfetamina, kao i da je više ljudi koji su bili deo kriminalnih grupa uhapšeno.

On je rekao da srpska policija pored donacija, od policije nemačke ima veliku pomoć i podršku za ispunjavanje uslova iz oblasti bezbednosti.

"U oblasti bezbednosti imamo i više obuka za pripadnike policije kao i donacija opreme za njihov efikasniji rad", rekao je Stefanović i dodao da je i zahvaljujući tome stopa kriminaliteta u Srbiji svake godine sve manja.

Stefanović je naveo i da policija Srbije u ovoj godini očekuje nove donacije za graničnu policiju.

XS
SM
MD
LG