Dostupni linkovi

U prevrtanju kamiona kod Banjaluke izlilo se 150 litara nafte, dio i u Vrbas


Manji dio od oko 150 litara nafte završio i u rijeci Vrbas
Manji dio od oko 150 litara nafte završio i u rijeci Vrbas

Kamion sa prikolicom iz kojeg je iscurila nafta prevrnuo se u blizini korita rijeke Vrbas, u utorak u ujutru, u banjalučkom naselju Karanovac, na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, u zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Radio Slobodna Evropa iz policijske uprave Banjaluka.

„Kamion sa prikolicom je uslijed neprilagođene brzine udario u potporni zid. Oštećen je rezervoar kamiona. Na teren su potom izašli i ekološki inspektori Grada Banjaluka, te druge nadležne službe. Uviđaj je završen“, rečeno je iz Policijske uprave.

Iz Gradske uprave Grada Banjaluka, za Radio Slobodna Evropa, potvrdili su da je iscurilo oko 150 litara nafte, od čega je manji dio završio i u rijeci Vrbas.

Iako se nesreća dogodila u naselju u kojem je i fabrika za preradu vode za piće „Vodovoda“, u Gradskoj upravi tvrde da je hitnom intervencijom spriječena veća šteta, te da građani mogu i dalje bez opasnosti da piju vodu.

„Brzom i hitnom intervencijom gradske inspekcije i „Vodovoda“ poslije jutrošnje saobraćajne nesreće u blizini mosta u Karanovcu, na magistralnom putu za Jajce, spriječeno je izlijevanje nafte u Vrbas. Voda iz gradskog „Vodovoda“ je apsolutno ispravna i bezbjedna za upotrebu, nakon što je, pravovremenom reakcijom nadležnih službi, spriječeno izlijevanje većih količina naftnih derivata iz cisterne koja je jutros oštećena u saobraćajnoj nezgodi u blizini korita Vrbasa u Karanovcu.

Bez obzira na ovaj akcident, građani mogu nesmetano da koriste vodu iz gradskog vodovoda, jer je je voda apsolutno ispravna”, navodi se u zvaničnoj informaciji na web stranici Gradske uprave Grada Banjaluka.

Ističe se i kako su na terenu ekipe „Čistoće“ koje su na mjestima izlivanja nafte na saobraćajnici posuli piljevinu kako bi „upila“ naftu.

XS
SM
MD
LG