Dostupni linkovi

Raste broj žrtava oluje u Evropi


Oluja donela poplave u Veliku Britaniju
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

Oluja donela poplave u Veliku Britaniju

Najmanje petoro ljudi stradalo u snažnoj zimskoj oluji koja je pogodila delove Evrope, praćena obilnim kišama i jakim vetrovima i dovela do velikih poremećaja u saobraćaju.

Dve ženske osobe, majka i ćerka, poginule su u Poljskoj, a još dvoje je povredjeno nakon što je oluja srušila krov zgrade u kojoj se iznajmljuju skije u zimovalištu Bukovina Tatžanska blizu granice sa Slovačkom i oduvala ga na ljude koji su stajali u blizini žičare, saopštila je policija.

U Švedskoj se jedan muškarac udavio nakon prevrtanja čamca u kome je plovio sa još jednom osobom. On je uspeo da se dokopa obale, ali je preminuo, dok se njegov saputnik još vodi kao nestao.

Udari talasa na zapadu Francuske
Udari talasa na zapadu Francuske

Stradala su i dva muškarca u Sloveniji, kao i na jugu Engleske, kada je na njihove automobile palo drvo.

U Britaniji, gde je u nedelju bila najsnažnija oluja, više od 20.000 domova još je bez struje dok je na snazi i dalje 110 upozorenja na poplave, a stanovnici severozapada Engleske evakuisani su zbog izlivanja reke Irvel.

Britanska saobraćajna mreža i dalje je u prekidu, brojni letovi, železničke i brodske linije su otkazane ili odložene.

Oluja je protutnjala i Francuskom, mada meteorolozi upozoravaju da bi na ostrvu Korzika do kraja dana udari vetra mogli da dostignu i 200 kilometara na sat, javlja agencija Asošijejted pres.

XS
SM
MD
LG