Dostupni linkovi

Đilas i Bastać saopštili da Šešelj „više neće ući u salu Starog grada“


Pristalice SRS fizički su napali NVO aktiviste uoči promocije knjge Vojislava Šešelja, Stari grad 05. februar 2020.
Pristalice SRS fizički su napali NVO aktiviste uoči promocije knjge Vojislava Šešelja, Stari grad 05. februar 2020.

Predsednik opozicione Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i njegov stranački kolega Marko Bastać, inače predsednik beogradske opštine Stari grad, u zajedničkom saopštenju su oštro reagovali na uvrede koje je lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj na društvenoj mreži Tviter uputio poslanici Mariniki Tepić, članici njihove partije.

"Vojislav Šešelj je zločinac i kukavica“, stoji u saopštenju Đilasa i Bastaća. "Šešelj je bio hrabar samo kad je okružen sa dvadeset telohranitelja vadio pištolj na studente 1992. godine", dodaje se.

"Tako je hrabar i sada kada preti da će silovati Mariniku Tepić, majku dvoje dece, i sve to u opštini Stari grad. Naravno da on sve ovo radi u dogovoru sa Aleksandrom Vučićem ne bi li privukao pažnju i prešao cenzus na lažnim izborima. Svesni toga ipak javno kažemo da je ovo previše", naveli su Đilas i Bastać u saopštenju.

Šešelj je uvrede izneo u tvitu u raspravi u kojoj je kritikovana promocija njegove knjige u kojoj negira genocid u Srebrenici. Promocija je održana u svečanoj sali opštine Stari grad u sredu, 05. februara, a uoči koje su fizički napadnuti aktivisti mirovnih nevladinih organizacija koji su došli da izraze protest zbog poruka knjige koja je promovisana.

"U salu opštine Stari grad više ući nećeš, jer iako tvoja stranka ima pravo na njeno korišćenje, nema niko pravo da iz nje propagira mržnju i preti ljudima. A ako na prepad silom uđeš, silom ćemo te izbaciti", naveli su Đilas i Bastać u zajedničkom saopštenju.

XS
SM
MD
LG