Dostupni linkovi

U Britaniji otkazani vozovi, letovi, trajekti zbog upozorenja na oluju


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Širom Velike Britanije u nedelju su otkazani vozovi, letovi i trajekti i izdata upozorenja zbog oluje sa vetrovima uraganske snage do 129 kilometara na sat.

Najmanje 10 železničkih kompanija u Britaniji izdalo je upozorenja da se ne putuje, a gotovo 20 drugih su najavile kašnjenja jer se očekuje da će jak vetar u nedelju oštetiti električne vodove i zakrčiti železničke pruge zbog slomljenih grana i drugih predmeta.

Londonski aerodrom Hitrou i nekoliko aviokompanija odlučili su da spoje više letova da bi se smanjio broj otkazanih zbog jakog vetra. Britiš ervejz nudi svojim putnicima izmene na domaćim i evropskim letovima iz Hitroua, Getvika i London sitija.

Kompanija Virdžin erlajns je otkazala neke letove.

Oluja Sijara (Ciara), kojoj je ime dala britanska nacionalna meterolološka agencija, donosi i jaku kišu te je agencija izdala 22 upozorenja na poplave, a pojačanu pažnju za 149 mesta.

Na mostu Hanber blizu mesta Hal u severnoj Engleskoj ograničen je saobraćaj zbog jakog vetra, zabranjen je prolaz visokih kamiona i vozila sa prikolicom.

Zbog visokih talasa u Irskom moru nekoliko trajektnih kompanija otkazalo je više polazaka. U Londonu je takođe otkazana trka na 10 kilometara u kojoj je trebalo da učetvuje 25.000 trkača.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG