Dostupni linkovi

Manji broj novoobolelih u Kini u poslednja 24 časa


Broj umrlih od koronavirusa u Kini porastao je na 811, što je više nego od epidemije Sarsa 2002-2003. godine, saopštila je u nedelju ujutru kineska Nacionalna zdravstvena komisija.

Istovremeno međutim, broj prijavljenih novoobolelih u poslednja 24 časa znatno je opao u odnosu na prethodni period, što neki stručnjaci vide kao mogući znak da se usporava širenje virusa, dodaje kineska Komisija.

Kako je objašnjeno, prijavljeno je 89 novih smrtnih slučajeva i novih 2.656 obolelih što ukupno dovodi do 37.198 obolelih od novog koronavirusa u Kini.

U subotu je prijavljeno 3.399 novih slučajeva za prethodna 24 sata.

Podsetimo da je prethodno i Svetska zdravstvena organizacija (World Health Organization, WHO) saopštila da se broj zaraženih novim koronavirusom u Kini svakog dana stabilizuje, ali da i dalje treba ostati oprezan.

U epidemiji Sarsa (teškog akutnog respiratornog sindroma) 2002-2003 godine umrlo je 774 ljudi a zaraženo je preko 8.000 širom sveta. Kao i novi koronavirus Sars je takodje počeo u Kini.

U Vuhanu su umrla dva strana državljana od novog koronavirusa. Preminuo je jedan 60-ogodišnji Amerikanac, koji je i prvi državljanin SAD koji je umro u ovoj epidemiji i jedan japanski državljanin.

Globalno je od ovog virusa zaraženo više od 37.500 ljudi.

XS
SM
MD
LG