Dostupni linkovi

Sjenica: Mećava prestala, spašeno na desetine zavejanih putnika, jedan preminuo


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Putari, policija i vatrogasci spasili su tokom noći više desetina putnika koji su, usled jake mećave, bili blokirani na putnim pravcima oko Sjenice i Novog Pazara, među kojima je i nekoliko dece.

Iz automobila, koji je posle više sati ostao bez goriva, zavejanom na putu Duga Poljana - Sjenica spašena je majka sa četvoro dece, a prema prvim informacijama, njihovo zdravstveno stanje je dobro.

Rano jutros, u automobili Lada Niva, u reonu sela Sušica nadomak Sjenice, pronađeno je beživotno telo starijeg muškarca, prenosi Beta.

Prema nepotvrđenim informacijama, radi se o R.Č. (66), a još nije poznat uzrok smrti.

Snežno nevreme praćeno olujnim vetrom, koje je u sredu zahvatilo Peštersku visoravan onemogućilo je normalno funkcionisanje u tom delu Srbije.

Prema informacijama iz Metereološke stanice Sjenica, jak vetar stvarao je velike nanaose snega, ali se oluja smirila.

Dana Đogović, saradnica Metereološke stanice u Sjenici, koja i sama živi na Pešteru u mestu Karajukića bunari, na 1.160 metara nadmorske visine, rekla je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da do sada nije doživela nevreme kakvo je tokom popodneva zahvatilo jugozapadni deo Srbije.

"Visina snega je oko 40 centimetara, ali su snežni nanosi i preko dva metra", rekla je Đogović koja 40 godina živi na Pešterskoj visoravni.

"Zavejani su nam prozori i vrata pa ne možemo da izađemo iz kuće", kaže Đogović koja dodaje da je sneg zavejao automobile i autobuse i sve loklane puteve.

"Protekle noći nestalo je i struje, ali je od jutros napajanje normalizovano. Tek jutros sam od kolega iz Sjenice i Novog Pazara saznala da su svi putevi neprohodni i da su mnoga sela odsečena od sveta. Mi još uvek ne možemo nikuda da idemo niti neko može da dođe do nas", kazala je sagovornica RSE i dodala da se nada da će zimske službe tokom dana uspeti da probiju snežnu blokadu.

Nakon gotovo 15 sati, sneg je na Pešterskoj visoravni jutros je prestao da pada, a smirio se i vetar koji je pravio ogromne probleme i otežavao rad na čišćenju puteva.

Nadležni najavljuju da su ekipe od jutros na terenu i da povoljne vremenske prilike koriste da očiste prioritetne putne pravce.

XS
SM
MD
LG