Dostupni linkovi

Uraganski vjetar na širem području Mostara


Vjetar je čupao stabla iz korijena, obarao fasade stambenih zgrada, prevrtao kamione, te nanio druge štete na javnim i privatnim objektima
Vjetar je čupao stabla iz korijena, obarao fasade stambenih zgrada, prevrtao kamione, te nanio druge štete na javnim i privatnim objektima

Jak, uraganski vjetar, koji je tokom noći puhao brzinom od preko 100 kilometara na sat, na širem području Mostara u srijedu navečer je čupao stabla iz korijena, obarao fasade stambenih zgrada, prevrtao kamione, te nanio druge štete na javnim i privatnim objektima. U više navrata, tokom večeri i noći dolazilo je i do prekida u snabdijevanju električnom energijom.

U centru grada vjetar je oborio fasadu sa sjeverne strane jedne višespratnice, a fasada se urušila na vozilo policije koje je bilo parkirano ispod. Oštećena zgrada se nalazi uz sjedište Policijske uprave Mostar.

Iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona saopšteno je u četvrtak ujutro da su vatrogasne službe u protekla 24 sata širom Hercegovačko-neretvanskog kantona imale preko 30 intervencija, od čega se polovina odnosi na uklanjanje posljedica uraganskog vjetra, koji je pogodio šire mostarsko područje.

Prema izvještaju iz Civilne zaštite, samo na području Mostara, vatrogasci su imali 13 intervencija.

Na području Čapljine, vatrogasci su uklanjali stabla sa saobraćajnica.

Prema informacijama iz Hidrometeorološke stanice Bijeli brijeg kod Mostara, u četvrtak ujutro puše sjeveroistočni vjetar brzinom 10 metara u sekundi, sa povremenim udarima vjetra i do 80 km/h.

XS
SM
MD
LG