Dostupni linkovi

Dodik nije dao saglasnost da predsjednik Crne Gore dođe u posjetu BiH


Milorad Dodik, član Predsjedništva BIH
Milorad Dodik, član Predsjedništva BIH

Predsjedništvo BiH, na redovnoj sjednici, u ponedjeljak nije postiglo potpunu saglasnost za poziv predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da dođe u službenu posjetu Bosni i Hercegovini (BiH). Protiv je bio član Predsjedništva iz reda srpskog naroda Milorad Dodik.

"Nisam se saglasio sa dolaskom predsjednika Crne Gore Mile Đukanovića u posjetu Bosni i Hercegovini", izjavio je Dodik novinarima nakon redovne sjednice Predsjedništva i objasnio da je to učinio zbog aktuelnih dešavanja u Crnoj Gori.

Predsjedništvo BiH je na osmoj, redovnoj sjednici donijelo odluku da će pozvati predsjednika Republike Francuske Emanuela Makrona (Emmanuela Macrona) u službeni posjet BIH, navodi se u saopštenju iz Predsjedništva.

Prihvaćen je i poziv generalnog sekretara Ujedinjenih naroda (UN) Antonija Guterasa (Antόnija Guterresa) za učešće na drugoj UN-ovoj Globalnoj konferenciji o održivom prometu i poziv za učestvovanje na Summitu lidera u povodu obilježavanja dvadesete godišnjice utemeljenja UN-ovog Globalnog pakta.

Predsjedništvo BiH, u ponedjeljak je donijelo Odluku o prihvaćanju Ugovora o finansiranju Koridora Vc – Središnji dio, između Bosne i Hercegovine i Evropske investicijske banke.

XS
SM
MD
LG