Dostupni linkovi

Incident u Skupštini Srbije, Mihajlović optužila radikale za nasilje


Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović na sednici Skupštine
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović na sednici Skupštine

Na sednici Skupštine Srbije došlo je do incidenta između poslanika Srpske radikalne stranke (SRS) i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, zbog kojeg je Skupština dva puta prekidala rad.

Prva pauza od deset minuta proglašena je posle oštrog sukoba poslanice SRS Vjerice Radete i ministarke Mihajlović, a nakon što je jedna od članica ministarskog kabineta za vreme govora poslanika, pokazala odštampani papir na kojem piše "radikalska laž".

Radeta je tražila od predsedavajućeg da ih izbaci iz sale, posle čega je određena pauza.

Sukob je počeo kada se Radeta u toku obraćanja ministarki obratila rečima: "Kako vas nije sramota lopužo lopovska!". Mihajlović je uzvratila da radikali "danima lažu", da su nevaspitani, i da je "sve laž što kažu već danima, mesecima i godinama".

Posle deset minuta sednica ponovo nije mogla biti nastavljena jer su predstavnici Ministarstva nastavili da drže transparent, dok je poslanik SRS Milorad Mirčić rekao da je zbog toga što je ministarka "poznata po tome da troši državne pare na lične stvari", ta stranka "pripremila poklon".

Mirčić je tada otpakovao ženski donji veš koji je označio kao „poklon za ministarku“, nakon čega je dobio opomenu predsedavajućeg sednicom. Još dve opomene dobila je i poslanica SRS Ružica Nikolić koja je i pored zabrane prišla ministarki i donela joj "poklon".

Posle još jedne pauze, sednica na čijem je dnevnom redu više predloženih zakona i odluka iz oblasti infrastrukture, građevinarstva i saobraćaja je nastavljena.

Mihajlović: U Skupštini se desilo nasilje

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je novinarima u holu Skupštine Srbije da su joj poslanici Srpske radikalne stranke sa mesta dobacili reči „koje ne može da ponovi“ i da su joj posle dva poslanika prišla i nasrnula na nju.

Mihajlović je rekla da je "posle pet sati slušanja laži i neistina koje je iznosila jedna politička partija, ona imala dužnost da se javi i kaže da to jesu laži".

"Šta još treba da se desi da mi kažemo da je došlo do nasilja u Parlamentu", upitala je Mihajlović.

XS
SM
MD
LG