Dostupni linkovi

Niz incidenta u Podgorici posle slavlja vaterpolista


Sa proslave vaterpolista u centru Podgorice: Crna Gora je na Evropskom prvenstvu u Budimpešti 26. januara izborila bronzu u meču s svjetskim šampionima iz 2017. Hrvatskom
Sa proslave vaterpolista u centru Podgorice: Crna Gora je na Evropskom prvenstvu u Budimpešti 26. januara izborila bronzu u meču s svjetskim šampionima iz 2017. Hrvatskom

Niz incidenata dogodio se večeras (27. januar) u Podgorici, nakon što je na glavnom trgu Nezavisnosti proslavljeno osvajanje brozane medalje državne reprezentacije na Evropskom prvenstvu u vaterpolu.

U podgorickom naselju Siti kvart fizički je napadnut devetnaestogodisnji mladić čiji identitet policija nije saopštila.

Policija radi na identifikaciji lica koja su fizički napala J.V. (19) u naselju City kvart, kaže se u saopštenju Uprave policije tim povodom i dodaje:

"Grupa, za sada nepoznatih lica, fizički je napala J.V. koji tom prilikom nije zadobio ozbiljne povrede, dok su se napadači udaljili u pravcu kružnog toka. Aktivnosti policije u vezi ovog događaja su u toku.”

Takođe, iz policije je objavljeno da je u glavnom gradu Crne Gore na dvije lokacije “došlo do pokušaja kamenovanja kolona vozila koja su se kretala kolovozima, a kamenovanja su spriječena efikasnom reakcijom policije”.

“Naime, u naselju Zabjelo je nakon reagovanja policije zbog pokušaja kamenovanja u službene prostorije dovedeno pet lica na informativni razgovor, dok je iz naselja Donja Gorica dovedeno jedno lice”, naveli su iz policije.

“Osim toga, večeras je od strane policije spriječeno ispisivanje grafita na zidu jednog ugostiteljskog objekta u bloku V. Naime, A.S. (40) je večeras crtao grafit i pokušao fizički da napadne vlasnicu ugostiteljskog objekta. A.S. je priveden u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica", saopštila je policija bez preciziranja drugih detalja uključujući i pun identitet izgrednika.

Policija je pozvala građane da se uzdržavaju od incidenata i da, kako se navodi, ne nasjedaju na provokacije bilo koje vrste.

Vrijeme incidenata poklapa se sa vremenom povratka kolona građana, koji su uz zvuke sirena i crnogorske zastave proslavljali pobjedu, odlazili sa podgoričke proslave.

XS
SM
MD
LG