Dostupni linkovi

Zvaničnici: U Avganistanu srušen mali vojni američki avion


Avion koji se danas srušio u Avganistanu bio je mali američki vojni avion, rekli su američki zvaničnici agenciji Rojters.

Zvaničnici su, govoreći pod uslovom da ostanu anonimni, rekli da za sada nema naznaka da je avion srušen neprijateljskim aktivnostima. Jedan od zvaničnika rekao je da se veruje da je u avionu manje od 10 ljudi.

Talibani su u međuvremenu izneli tvrdnju da su oni oborili američki vojni avion u centralnoj afganistanskoj provinciji Gazni, i da su tom prilikom stradali svi u letilici. Pentagon je odbio da komentariše ovu tvrdnju.

Avion je pao u pokrajini Gazni, u centralnom delu Avganistana, a talibani su nedugo zatim saopštili da su "oborili letelicu koja je prevozila američke vojnike".

Lokalne avganistanske vlasti saopštile su da su prinađena tela dvojice pilota, ali nisu komentarisali moguće druge žrtve.

Avganistanski zvaničnici su, u prvi mah, saopštili da je pao avion nacionalne kompanije "Arijana afgan erlajns".

Nekoliko sati kasnije, šef policije je rekao da avion "pripada stranim snagama", dok je prvi čovek ove aviokompanije Alem Šah Ibrahimi demantovao da je pala jedna od letelica tog avioprevoznika.

XS
SM
MD
LG