Dostupni linkovi

Telekom poziva „Junajted mediju“ na pregovore oko emitovanja TV N1


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk pozvao je predstavnike kompanije „Junajted medija“, u čijem je sastavu i televizija N1, na nastavak pregovora, uz uveravanje da su spremni da „još danas da uključe signale i vrate kanale korisnicima“.

Kablovski operator „Supernova“, deo Telekom grupe koja je u većinskom vlasništvu države Srbije, od 18. januara ne emituje kanale Junajted medije, usled neobnavljanja ugovora koji je istekao 31. decembra 2019. godine.

Telekom je tvrdio da je cena previsoka, nakon čega je Junajted medija javno objavila svoju ponudu u kojoj je ponuđeno emitovanje N1 televizije po ceni od 0,4 evra po korisniku, u naredne tri godine.

"Koliko sutra smo spremni da sednemo sa njima i dođemo do ugovora koji je zakonit. Istog momenta spremni smo da pustimo sve ove kanale", rekao je Ćulibrk na press konferenciji u nedelju 26. januara.

Prema njegovim rečima Supernova "nije isključila kanale svojom voljom", već je za to stigao "ultimativni zahtev" od Junajted medije.

Prema njegovim rečima, "zamena je teza" da Junajted medija "nije htela da sklapa ugovore sa fantomskom firmom Supernova", jer su se ugovori sklapali sa kompanijama koji posluju u okviru Supernove, a koja je krovni brend za sve njih.

Na pitanje da li je Telekom dobio ponudu od Junajted medije za emitovanje kanala N1, Ćulibrk je rekao da zvaničnu ponudu za to nisu dobili.

„Od Junajted medije očekujemo da nam kaže da možemo da uključimo svih 17 kanala", rekao je Ćulibrk.

Televizija N1 je u međuvremenu pokrenula kampanju “Da se vidi N1”, sa zahtevom da se program te kablovske televizije vidi u svim kablovskim sistemima uključujući i one koje kontroliše država, poput Telekoma. U kampanju su se uključile i javne ličnosti i građani.

“Zbog svega što smo pokazali u prethodnih pet godina, zbog svakodnevnog objektivnog i istinitog izveštavanja o svim bitnim događajima, zbog mogućnosti da čujete sve strane, smatramo da N1 treba da bude dostupna svima – i preko državnih operatora, koji bi u ovom trenutku da smanje našu vidljivost”, izjavio je direktor programa Televizije N1 Jugoslav Ćosić.

Podsetimo da je ranije, 1. decembra 2019. godine, i PoštaNET, koja je deo javnog preduzeća Pošta Srbije, takođe prekinuo emitovanje kanala „Junajted medije“ jer je ugovor o distribuciji istekao, a rukovodstvo Pošte, kako je tada saopštila „Junajted medija“ „nije bilo zainteresovano za produženje“ ugovora.

„Junajted medija“ je tada saopštila da je 90.000 domaćinstava time ostalo bez mogućnosti da vesti prati na televiziji N1.

Televizija N1 navodi da je u poslednja dva meseca, usled isključivanja iz ponude državnih operatora, izgubila mogućnost da dopre do ukupno oko milion potencijalnih gledalaca.

XS
SM
MD
LG