Dostupni linkovi

Najmanje jedna žrtva pucnjave u Sijetlu, napadač u bekstvu


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Jedna osoba je ubijena, a sedam teško ranjeno, među njima i jedno dete, kada je napadač otvorio vatru u prometnom delu američkog grada Sijetla. Policija je saopštila da je napadač pobegao sa mesta nesreće i da je i dalje u bekstvu, prenosi BBC.

Motiv napada nije jasan. Pucnjava se dogodila u sredu oko 17 časova po lokalnom vremenu, navela je policija. Gradska vatrogasna služba saopštila je da je jedna žena preminula na mestu događaja, a ostale žrtve su u kritičnom stanju odvedene u Medicinski centar Harborview.

Portparolka medicinskog centra rekla je da je jedna žena u kritičnom stanju, devetogodišnji dečak je teško povređen, a pet muškaraca su stabilno, navodi Sijetl Tajms.

Tajler Parsons, koji radi u obližnjoj kafeteriji kazao je da je video kako žrtve naglo padaju na zemlju. Rekao je da je nekoliko ljudi upadalo u njegovu radnju da se sakrije. "Pucnjava je bila pomalo zastrašujuća", rekao je on listu.

Ovo je treća pucnjava u centru grada za manje od dva dana, objavio je "Sijetl Tajms". U utorak je muškarac smrtno pogođen u tržnom centru na maloj udaljenosti od pucnjave koja se dogodila u sredu. I taj napadač je pobegao sa lista mesta. Prošlog marta dve osobe su ubijene, a još dve osobe su kritično povređene kada je napadač otvorio vatru u Sijetlu, pre nego što se odvezao u ukradenom automobilu i izazvao fatalni sudar.

XS
SM
MD
LG