Dostupni linkovi

Vlada Srbije potpisala memorandum s Kinezima za izgradnju auto-puta


Memorandum o izradi planske i tehničke dokumentacije za projekat izgradnje auto-puta Beograd-Zrenjanin i Zrenjanin-Novi Sad potpisala je 22. januara Vlada Srbije sa kineskom kompanijom "Šandong" (Shandong International Economic & Technical).

U ime Vlade Srbije sporazum su potpisali ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i direktor kineske kompanije "Šandong" Đang Čenčao.

Potpisivanju je prisustvovala i ambasadorka Kine u Srbiji, Čen Bo.

Prema rečima Mihajlović, projekat je vredan blizu 600 miliona evra.

„O ovom auto-putu se mnogo govorilo prethodnih godina, mi ćemo najpre urediti plansku i tehničku dokumentaciju za deonicu dugu blizu 110 kilometara, a uporedo ćemo sa Ministarstvom finansija raditi na obezbeđivanju finansijskih resursa i potom potpisati i komercijalni ugovor", rekla je Mihajlović i dodala da "nekoliko kineskih kompanija radi u Srbiji i svoje poslove završavaju na vreme, u skladu sa ugovorenom dinamikom“, rekla je ona.

Ogranak Šandonga registrovan je u Srbiji u septembru 2013. godine. Nakon auto-puta "Miloš Veliki", izgradnje deonice auto-puta Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig, kao i ugovora za gradnju beogradskih podzemnih garaža, ovo je četvrti projekat ove kompanije u Srbiji.

XS
SM
MD
LG