Dostupni linkovi

Bombaški napad u Somaliji, ima žrtava


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Najmanje dve osobe su poginule, a više od 20 je povređeno u eksploziji automobila bombe, čija je meta bilo gradilište duž puta u gradu Afgoje, koji se nalazi 30 kilometara severoistočno od somalijske prestonice Mogadiša, saopštila je lokalna policija. Militantna organizacija El Šabab preuzela odgovornost za napad.

Bomba je, kako navodi Rojters, ciljala grupu građevinskih radnika iz Turske koji su u Somaliji radili na izgradnji puta.

Odgovornost za napad preuzela je militantna organizacija El Šabab, čiji je portparol naveo da ima mrtvih i povređenih.

"Automobil je velikom brzinom uleteo na mesto gde su turski inženjeri i somalijski policajci ručali", naveo je policajac Nur Ali za Rojters.

U eksploziji su povređena trojica turskih inženjera, njihov prevodilac i dva somalijska policajca.

Turska novinska agencija Anadolija prenela je, pozivajući se na ambasadu Turske u Somaliji, da se četiri turska državljanina, koja su ranjena u napadu, nalaze u bolnici.

Ministar zdravlja Turske Fahretin Koca je na Tviteru objavio da je ranjeno šest turskih i devet somalijskih državljana, a da je dvoje ljudi u kritičnom stanju.

Somalija dobija značajnu humanitarnu pomoć od Turske, koja pomaže ovoj afričkoj zemlji od 2011. Rojters navodi da Turska na ovaj način želi da smanji uticaj Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata u ovom delu Afrike.

XS
SM
MD
LG