Dostupni linkovi

Đilas: Savez za Srbiju ne izlazi na izbore


Dragan Đilas na konferenciji opozicionog Saveza za Srbiju
Dragan Đilas na konferenciji opozicionog Saveza za Srbiju

Predsednik Stranke Slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da opozicioni Savez za Srbiju čiji je trenutno predsedavajući, neće izaći na predstojeće izbore.

Đilas je rekao da je „svima jasno zašto se najavljuje smanjenje cenzusa“.

„Da li mislite da se smanjuje cenzus da bi se povećala demokratija i tu se našlo još više stranaka? Svi znaju o čemu se radi", rekao je Đilas novinarima u Beogradu.

On je istovremeno predstavio plan "Srbija 2020" kojim se, kako je rekao, „predviđa da će se šest meseci posle smenjivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Srbiji živeti bolje“, dodavši da je to moguće ove godine.

Đilasova izjava dolazi u trenutku u kome se govori o mogućem smanjenju cenzusa za ulazak u Parlament Srbije sa trenutnih 5 na 3 odsto.

Ta ideja se najpre pojavila u štampi, da bi je ubrzo potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On, naime, smatra da bi tako nešto, kako se izarzio, "vratilo život" u parlament koji bi tada, kako kaže, bio mnogo reprezentativniji.

Vučić je, gostujući na TV Pink u nedelju, rekao i da očekuje da će time pročistiti svoju Srpsku naprednu stranku, jer će stranački funkcioneri morati više da se bore kako bi osvojili apsolutnu većinu na izborima, naročito na lokalu.

XS
SM
MD
LG