Dostupni linkovi

Ne davimo Beograd: Sud naložio privođenje Lazovića zbog grafita


Radomir Lazović
Radomir Lazović

Inicijativa "Ne davimo Beograd" saopštila je u utorak da je Prekršajni sud naložio privođenje aktivista te incijative Radomira Lazovića zbog ispisivanja grafita "Mesto zločina" na ogradi gradilišta "Beograda na vodi".

"Policija je juče ponovo pokucala na vrata onima koji su ukazivali na fantomsko rušenje u Hercegovačkoj ulici, koje se odigralo u izbornoj noći 25. aprila 2016. godine. Podsećamo da već skoro četiri godine policija i tužilaštvo ne uspevaju da pronađu i procesuiraju one koji su ovaj zločin organizovali i sproveli", navodi se u saopštenju Inicijative.

Kako je za Radio Slobodna Evropa (RSE) rekao Lazović, radi se o akciji koju je Inicijativa izvela pre gotovo dve godine, kada su aktivisti podsetili na još uvek neprocesuirano bespravno rušenje objekata u Hercegovačkoj ulici u kvartu Savamala.

"Mene su tražili na adresi na kojoj ne živim, kod roditelja. Na sudu sam rekao da ću se braniti sa advokatom. To je sad već jedan od 30 različitih procesa koji se vode protiv Inicijative 'Ne davimo Beograd' - od onih najsitnijih slučajeva, kao što je proces protiv našeg aktiviste Dobrice Veselinovića zato što je zalepio nalepnicu, do organizacije protesta i ozbiljnijih prekršaja koji su nas sve ukupno do sada koštali preko 600.000 dinara (više od 5.000 evra) u kaznama. To je konstantno iznurivanje kaznama kojim pokušavaju da nas saboritaju", kaže Lazović.

XS
SM
MD
LG