Dostupni linkovi

Košarkaški savez BiH prekinuo takmičenje u prvenstvu


Košarkaši bh. kluba Bosna, arhivska fotografija
Košarkaši bh. kluba Bosna, arhivska fotografija

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine (KS BiH) prekinuo je takmičenje u prvenstvu BiH za muškarce. Čelnici Košarkaškog saveza BiH su se odlučili na ovu odluku nakon što je, prema njihovom tumačenju, utakmica između košarkaških klubova Igokea i Spars Realway neregularno zakazana za danas u 19 sati.

Utakmica je trebala biti odigrana proteklog vikenda, ali je odložena za danas na zahtjev Igokee zbog odigravanja meča u ABA ligi.

Iako je komesar takmičenja Siniša Jakovljević dopustio da se susret pomjeri, Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH (UO KS BiH) je poništio tu odluku i praktično prekinuo prvenstvo.

Nadležnost nad komesarom takmičenja u sezoni 2019/2020 ima kancelarija Košarkaškog saveza BiH, a kako se navodi u saopštenju koji je stigao klubovima, "došlo je do kršenja propozicija, te samim tim narušen je kalendar i regularnost takmičenja Prvenstva BiH".

Stoga je kako stoji u saopštenju Saveza donešena Odluka „o prekidu Lige 12 Prvenstva BiH i poništenja nominacija 14. kola između KK Igokea i KK Spars Realway kao i svih nominacija 15. kola Prvenstva BiH Lige 12 do okončanja sastanka i donošenja zaključka od strane UO KS BiH".

O nastavku takmičenja Prvenstva BiH, kao i nominacijama za navedene utakmice kancelarija KS BiH dostavit će obavijest nakon što UO KS BiH donese odluku i otkloni nejasnoće.

XS
SM
MD
LG