Dostupni linkovi

Zapaljen automobil potpredsednika Skupštine Kosova Slavka Simića


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Automobil potpredsednika Skupštine Kosova, člana predsedništva Srpske liste Slavka Simića izgoreo je u podmetnutom požaru dvadeset minuta posle ponoći u Leposaviću.

Portparol Policije Kosova za region sever Branislav Radović potvrdio je za Radio Slobodna Evropa(RSE) da je došlo do požara na privatnom automobilu S.S (1984) marke Pežo registarskih oznaka KM, koje je bilo parkirano ispred zgrade u kojoj vlasnik stanuje. Šteta je procenjena na oko šest hiljada evra.

Na lice mesta izašle su vatrogasna ekipa i policija, a uviđaj su izvršile Regionalna jedinica, forenzičari i protivpožarni inspektor.

Nadležni tužilac je slučaj okarakterisao kao "izazivanje opšte opasnosti".

Slavko Simić je nedavno imenovan i za načelnika "kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga" institucije koja funkcioniše u sistemu Republike Srbije.

U saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo Vlade Republike Srbije Marka Đurića stoji da je paljenje automobila člana predsedništva Srpske liste Slavka Simića "kukavički akt onih koji veruju da se na ovaj način može otupiti volja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji da se bori za svoja prava i opstanak" i pozvao nadležne organe da bez odlaganja istraže i kazne odgovorne za ovaj napad na jednog od, kako navodi, najistaknutijih i najboljih srpskih predstavnika na Kosovu i Metohiji".

XS
SM
MD
LG