Dostupni linkovi

Princ Harry i Meghan odstupaju s kraljevskih dužnosti


Harry i Meghan
Harry i Meghan

Britanski princ Harry, unuk kraljice Elizabete II., rekao je 8. siječnja da on i njegova američka supruga Meghan planiraju odstupiti s kraljevskih dužnosni i raditi na tome da postanu financijski neovisni.

"Sada planiramo uravnotežiti svoje vrijeme između Ujedinjenog Kraljevstva i Sjeverne Amerike, nastavljajući poštivati našu dužnost prema kraljici, zajednici i našim pokroviteljima", rekli su on i Meghan u izjavi na Instagramu.

Harry i Meghan vjenčali su se u svibnju 2018. na raskošnoj ceremoniji u dvorcu Windsor, zapadno od Londona, a u svibnju 2019. par, koji je formalno poznat kao vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, dobio je svoje prvo dijete, dječaka kojeg su nazvali Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Harry (35) trenutno je šesti na redu za prijestolje, a medijske špekulacije raspirile su se kako su on i Meghan (38) planirali odstupiti od javnog života otkad su se ovog mjeseca vratili sa šestodnevnog odmora u Kanadi.

Prošle godine Harry je rekao da je imao nesuglasice sa starijim bratom, princom Williamom, koji je na drugom mjestu za prijestolje, a i Harry i Meghan imali su napetu vezu s nekim britanskim novinama.

Par je rekao da će izdvajanje vremena između Velike Britanije i Sjeverne Amerike "omogućiti da odgojimo sina uz poštivanje kraljevske tradicije u kojoj se rodio, a istovremeno ćemo pružiti i našoj obitelji prostor da se usredotoči na sljedeće poglavlje".

To bi uključivalo pokretanje nove dobrotvorne organizacije, rekli su Harry i Meghan, dodajući da planiraju raditi na tome da postanu financijski neovisni.

XS
SM
MD
LG