Dostupni linkovi

Vulin: Srbija da preispita svoj evropski put


Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i presednik Srbije Aleksandar Vučić
Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i presednik Srbije Aleksandar Vučić

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je da Srbija treba da "preispita svoj EU put" zbog sebe ali i zato što Evropska unija(EU) neprekidno preispituje svoj odnos prema proširenju, pa i unutar sebe.

"Ne verujem u EU, baš kao što ne veruju ni Boris Džonson, Orban, Zeman, Salvini ili Makron. Spoljnopolitički prioriteti se menjaju, samo su očuvanje Srba gde god da žive i očuvanje Republike Srpske nepromenljivi prioriteti, sve ostalo je podložno promenama", rekao je Vulin za "Večernje novosti".

On je rekao da je "ubeđivao predsednika države Aleksandra Vučića da EU uskrati svoju političku podršku, samo jednom, da samo u jednom govoru kaže da EU nije naš nepromenljivi prioritet i da više EU ne može da računa na njega i njegovu podršku, i da onda pitamo Srbe šta misle".

Prema rečima Vulina, nije uspeo u tome, "predsednik je odlučio drugačije, i samo zahvaljujući njegovoj podršci i njegovom uverenju da je EU vredna truda, EU i dalje uživa natpolovičnu podršku u Srbiji".

"Ne sluša Srbija Evropu, Srbija veruje proceni Vučića", rekao je Vulin.

XS
SM
MD
LG