Dostupni linkovi

U Njujorku pojačana bezbednost nakon pretnji Irana


Statua slobode u Njujorku
Statua slobode u Njujorku

U Njujorku je podignut nivo bezbednosti zbog moguće odmazde Irana nakon vazdušnog napada američkog drona u Bagdadu u kojem je ubijen general Kasem Sulejmani, izjavio je gradonačelnik Bil de Blasio.

On je tokom konferencije za novinare rekao da je pretnja NJujorku, koji je inače pogodan za napade, značajno porasla i da treba pretpostaviti da napad dovodi SAD u ratno stanje.

De Blasio i višerangirani službenici organizovali su konferenciju nakon najave Irana da će se osvetiti za smrt Sulejmanija.

Policija NJujorka uspostavila je 14 položaja za obaveštajne i antiteroristička odeljenja i službenike, koji se finansiraju nakon napada na Svetski trgovinski centar 11. septembra 2001. godine.

Zvaničnici Nujorka smatraju da je ovaj grad veliki mamac za terorističke napade i policija je na višem nivou opreza svaki put kada se desi nasilje nad civilima u SAD ili u inostranstvu.

Komesar policije Dermot Šea izjavio je da su policijski službenici već u "stanju povećane budnosti" i da stanovnici Njujorka mogu da očekuju pojačano prisustvo uniformisanih službenika, od kojih će pojedini nositi puške sa dugim cevima.

XS
SM
MD
LG