Dostupni linkovi

Lideru stranke Prava Crna Gora određen pritvor


Hapšenje Marka Milačića 18. septembra, arhivska fotografija
Hapšenje Marka Milačića 18. septembra, arhivska fotografija

Predsedniku vanparlamentrne Prave Crne Gore Marku Milačiću određeno je zadržavanje do 72 sata nakon protesta u Podgorici zbog Zakona o slobodi veroispovesti.

Milačiću je određen pritvor zbog krivičnog dela nepostupanje po naredbi službenog lica za udaljenje kod Hrama Hristovog Vaskrsenja.

"Počinjem štrajk glađu. Sram vas bilo", kazao je Milačić, prenose Vijesti.me.

Uprava policije Crne Gore je saopštila da je sinoć privela 45 lica sa dve lokacije zbog nedavnog napada na policiju i incidente koji su se dogodili pre dve noći.

"Osam lica je lišeno slobode zbog napada na policijske službenike i kamenovanje policajaca. Ostala lica će biti prekršajno procesuirana zbog izazivanja incidenta na području glavnog grada", saopštila je policija.

Policija je, kako se navodi, sinoć u Zeti privela deset osoba koje su se okupljale i spremale na izazivanje nereda.

Kod jednog od privedenih lica policija je pronašla takozvanu fantomku, palicu i sredstvo komunikacije.

Skupština Crne Gore, prije nekoliko dana, usvojila je Zakon o slobodi veroispovesti, što je izazvalo brojne reakcije kako u Crnoj Gori, tako i u Srbiji.

Naime, za Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori je sporna odredba u kojoj se kaže da će verski objekti i zemljište koje koriste verske zajednice na teritoriji Crne Gore, izgrađeni ili pribavljeni iz javnih prihoda države ili koji su bili u državnoj svojini do 1. decembra 1918. godine, postati državna svojina ako ne postoje dokazi o pravu svojine verskih zajednica nad tim objektima.

XS
SM
MD
LG