Dostupni linkovi

Komšić: Očekujemo da Srbija iz Strategije odbrane izbaci deo o BiH


Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas da očekuje da Srbija iz svoje danas usvojene Strategije odbrane izbaci "deo koji zadire" u Bosnu i Hercegovinu.

"Nemate pravo da na polovini teritorije BiH izvodite vojna dejstva i da zadirete unutar BiH. Od vas se očekuje, i to ne samo iz BiH, da odmah iz Strategije izuzmete taj deo", kazao je Komšić.

On je naglasio da se s tim složio i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, doduše "iz motiva koji su suprotni njegovim", dodavši da je jasna poruka BiH da se "Strategijom odbrane Srbije, uopšte i na bilo koji način ne dotiče BiH niti bilo koji deo njene teritorije".

"Molim vas da prestanete da se pravite nevešti", poručio je Komšić u izjavi za agenciju Fena, odgovarajući na pitanje predsednika Srbije Aleksandra Vućića o tome šta je sporno u Strategiji odbrane Srbije.

Komšić je metaofrično obraćajući se Vučiću dodao da mu "smeta to što se se deo Strategije odbrane vaše države (Srbije) zasniva na pravu koje nemate".

Vučić je danas izjavio da je u Strategiji odbrane navedeno da je posao Srbije da čuva Republiku Srpsku i pomogne njenom očuvanju u okviru BiH, te upitao šta tu smeta Komšiću.

XS
SM
MD
LG