Dostupni linkovi

Instagram zabranio influencerima promociju i e-cigareta


Elektronske i obične cigarete
Elektronske i obične cigarete

Influencerima će biti zabranjeno da promoviraju elektronske cigarete, duhanske proizvode i oružje na Instagramu jer ova društvena mreža u vlasništvu Facebooka udvostručuje postojeću zabranu tvrtkama koje oglašavaju te proizvode.

Iako su Facebook i Instagram zabranili oglase za duhanske proizvode, proizvođači e-cigareta koriste influencere za promociju svojih proizvoda putem hashtagova ili postova koji pokazuju kako su tvrtke darovale te uređaje.

"Sadržaj marke koji promovira robu kao što su vaping, duhanski proizvodi i oružje neće biti dozvoljen", objavio je Instagram u postu u srijedu (18. prosinac).

"Naša politika oglašavanja odavno je zabranila oglašavanje tih proizvoda."

Prema pisanju CNBC-a, ovo je prvi put da Instagram uvodi ograničenja o pojedinim proizvodima koji se mogu promovirati kao brendirani sadržaj.

Nove smjernice dolaze nakon što je Instagram u lipnju izmijenio svoja pravila koja omogućuju robnim markama da pretvore sponzorirani oglas influencera u objavu koja će se pojaviti u njihovim feedovima s oznakom "plaćeno partnerstvo".

Taj potez dolazi istog dana kada je Britansko tijelo za standarde oglašavanja zabranilo duhanskim tvrtkama da promoviraju e-cigarete na internetskim stranicama društvenih mreža, nakon istrage njihovih objava na Instagramu.

"Nužno je da Facebook i Instagram, ne samo brzo donesu promjene u toj politici, već i vide da se one strogo provode", rekao je Matthew Myers, predsjednik Kampanje za djecu bez duhana (Campaign for Tobacco-Free Kids).

"Duhanske tvrtke provele su desetljeća ciljajući djecu. Kompanije društvenih mreža ne smiju biti saučesnici u ovoj strategiji", rekao je.

Ne propustite pročitati:

XS
SM
MD
LG