Dostupni linkovi

Ambasador Godfri: SAD podržavaju Srbiju na njenom putu ka EU


Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri
Američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri

Ambasador Sjedinjenih Država u Srbiji Entoni Godfri izjavio je u Beogradu da je njegov cilj da učini sve što može da unapredi odnose dve zemlje i da je najbolji način podrške Srbiji pomoć Vašingtona na njenom evropskom putu.

"Moj i stav moje zemlje je da je najbolji način za pružanje podrške Srbiji - podrška njenom cilju, članstvu u Evropskoj uniji", rekao je Godfri u Skupštini Srbije.

Posle sastanka s Poslaničkom grupom prijateljstva sa SAD, na zajedničkoj konferenciji s predsednikom tog tela Draganom Šormazom, Godfri je kazao da je čuo stavove mnogih članova srpskog parlamenta, da ceni njihove predloge i savete, i da se unapred raduje narednim prilikama u kojima će se susretati.

Dodao je da mu je "velika čast da bude" u parlamentu Srbije i zahvalio Šormazu na angažmanu.

Šormaz, poslanik vladajuće Srpske napredne stranke, rekao je da je sastanak bio konstruktivan, da su poslanici s Godfrijem razgovarali o budućnosti i o tome koliko Ambasada SAD i parlament Srbije mogu da učine da saradnja dve zemlje bude bolja.

"Razgovarali smo o tome kako da resetujemo odnose na ono što je nekada bilo, da se oslanjamo jedni na druge i da budemo veliki prijatelji", naveo je Šormaz.

On je dodao da je Srbiji u trenutnoj situaciji "potrebna pomoć od svih, naročito od SAD, zemlje koja se smatra predvodnikom demokratskog sveta".

XS
SM
MD
LG